Esittely
Ottelutilastot
EPS - JyPK TB
2020 - B18 - B18 SM sarja
Klo 16:00 Espoonlahti 2 TN
26
Hei

EPS - JyPK


Neljännen kierroksen ottelu Espoon Palloseuraa vastaan pelataan Espoonlahden tekonurmella, sääennuste lupaa parinkymmenen asteen poutaa. JyPK lähtee hakemaan vieraspisteitä edellisen ONS-kotipelin tappion jälkeen, EPS haki kolmannen kierroksen pelistä täydet pisteet Turusta 6-0 voitolla. Sarjataulukossa joukkueiden välissä on kolme pistettä, tasaisen sarjan osalta JyPK pyrkii vahvistamaan asemaansa kärkikolmikossa, EPS puolestaan pysyisi mitalien kannassa onnistuneella pelillä. Muutoin sarjataulukossa näkee HJK:n jatkavan vahvaa virettään: neljännen kierroksen visiitti ONS:n kotikentälle päättyi 2-0 voittoon. Sinivalkoisten takana on todella tasainen kuuden joukkueen nippu, ilman pisteitä ovat KPV ja VIFK.


EPS - JyPK ottelu on ennakkoon hyvin tasainen, EPS on TPS voiton lisäksi pelannut tasan EBK:n ja ONS:n kanssa, on siis ilman tappioita. Luultavasti pelin hallinta tulee vaihtelemaan ottelun sisällä, JyPK ei tälläkään kertaan tulle tyytymään vastaiskuihin vaan pyrkii pallonhallinan kautta rakentamaan monipuolisesti maalipaikkoja. Ja myös kaukolaukauksia tullaan käyttämään paikan tullen, erikoistilannemaalikaan esim. kulmasta ei olisi suuri yllätys.

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa

Live-lähetys SolidSportissa. (vaatii rekisteröitymisen)

EPS - JyPK 0 - 4 (0 - 1)


Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta Espoonlahden tekonurmella koko ottelun ajan, taaten katsojille viihtyisän kesäpäivän ja pelaajille hikisen 90-minuuttisen. Ottelu käynnistyi hyvin tasaisena, alkuun valkopaitainen vierasjoukkue sai korkealla prässillä muutaman riiston ja puolikkaan maalipaikan, mutta pikkuhiljaa hallinta siirtyi entistä vahvemmin kotijoukkueelle. EPS oli ennakoidusti todella liikkuva ja pystysuuntaan nopeasti pelaava joukkue, joka pyrki diagonaalisyötöillä hakemaan painottaman puolen pelaajat. Ja tämänkaltaisia tilanteita tuli pelkästään ekalla jaksolla parikymmentä. Tiia sai EPS-topparin torpattuaan ensimmäisen kunnon maalipaikan, laukaisu painui vain yli. EPS tilanteet tulivat lähinnä kaukolaukauksilla, ne Nanna kuitenkin poimi alakulmista varmasti. Lisäksi EPS käytti useasti Ellen Aunon pitkiä rajaheittoja, ne lensivät kaunissa kaaressa lähes pilkulle asti. Helteisen sään vaatimalla juomatauolle siirryttiin pitkän EPS hallinnan jälkeen, voittamalla kaksinkamppailut EPS sai vyörytettyä aaltohyökkäyksiä mutta JyPK puolusti maalinedustan todella tiiviisti. PIkku tauolta JyPK sai lisää virtaa ja peli tasoittui. Ottelun avausmaali oli kaunis erikoistilanneosuma: Tao antoi kulman oikealta ja Venla ohjasi pallon päällään vasenpaan takakulmaan, 0-1. Tämä antoi valkopaidoille lisävirtaa ja peli tasoittui. Ekan puolikkaan lopulla EPS nousi jälleen kerran oikealta laidalta, tällä kertaa Nelli Kalske ei keskittänyt vaan laukoi vasemmalla jalalla takakulmaa tavoitellen, pallo osui yläputkeen. Taukotilanne 0-1.

Toinen puoliaika jatkui vahvana EPS-paineena JyPK-kenttäpuoliskolla. Punapaidat tulivat kovaa päälle ja voittivat suurimman osan palloista, JyPK siivosi edelleen todella vahvasti maalinedustansa. Ja kun ekaan JyPK-hyökkäykseen lähdettiin niin se meni päädystä päätyyn.Nanna antoi 60 metrisin maalipotkun, Pauliina syöksyi kahden EPS-topparin välistä pallo mukanaan kohden maalia ja vasemman jalan laukaus suoraan juoksusta ohitti vasten aurinkoa katsoneen EPS-vahdin painuen yläriman alle, 0-2. Jääkylmää vettä kuumaan keliin espoolaisten niskaan, maalin jälkeen EPS jatkoi kovaa yritystään mutta JyPK:n Salpa-linja oman alueen sisällä piti. Ja kun erikoistilanteet sujuvat niin lisää JyPK-löylyä: Tao antoi kulman oikealta ja tällä kertaan Lambergin siskoksista vanhempi eli Veera puski pallon voimalla maaliin, 0-3. Tämä ratkaisi pelin, vaikka EPS yritti vaihdoilla saada lisää vauhtia ja tehoa kentälle niin JyPK:n puolustus kesti murtumatta. EPS ei palkintoa sitkeydestä saanut, vain kaksi tolppaa. Ensin kulman jälkitilanteesta vasen takatolppa sylki EPS-puskun ulospäin, hiukan myöhemmin kaukolaukaus osui Nannan vartioiman maalin oikean kulman ristikkoon. Ja vielä se viimeinen erikois(tilanne)naula EPS-arkkuun: Tao antoi kulman vasemmalta, EmmiL taisteli pallon itselleen ja tarjoili Pauliinalle, Pauliina sijoitti ruuhkan takaa oikeaan alakulmaan. 0-4 oli tyly lopputulos ottelun hienosti taistelleelle EPS-joukkueelle, JyPK oli ajoittain kovemmassa paineessa kuin edellisessä ONS-pelissä. Mutta koutsi-Timo oli löytänyt sen verta monta säkkiä JyPK-sementtiä puolustukseen, että se ei yhtään EPS-maalia läpi laskenut. Ja betoniteräksen virkaa ajoi myös maaliraudat, viimeistään siihen EPS-poranterät katkesivat.

Timo pyyhki ottelun jälkeen hikeä otsaltaan, antaen täyden kunnian vastustajalle jossa pelasi useita 05-syntyneitä taitureita. Laadittu taktiikka (puolusta keskusta muoto säilyttäen, hyödynnä fyysinen kokoero ja käytä erikoistilanteet hyväksesi kun paikka on) upotti tällä kertaa EPS-sup -laudan, koko joukkue pelasi sitoutuneesti ja oman parhaansa tehden laaditussa suunnitelmassa pysyen, vaikeat hetket kestettiin ja EPS ei saanut boksin sisälle muuta kuin yhden kunnon maalipaikan (pusku tolppaan). LIsäksi Nannan johdolla alakerta rakensi peliä rauhallisesti, välillä pitkillä painetta purkaen. Eniten taisi tässä ottelussa juosta EPS-hyökkääjä, kymmenet yhden pelaajan prässit ohitettiin kerta toisensa jälkeen.

Seuraava taistelu pisteistä on sarjan kärkiottelu HJK - JyPK keskiviikkona 5.8. Helsingissä.

Ottelun tilastot Tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 4
(0-1)
TB
34' Maali Lamberg Venla

52' Maali Pirinen Pauliina

71' Maali Lamberg Veera

81' Maali Pirinen Pauliina
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Heinäkuu   »
Kategoriat