Esittely
Ottelutilastot
JyPK TB - ONS
2020 - B18 - B18 SM sarja
Klo 19:15 Jyväskylä, Hippos N
17
Hei

JyPK - ONS


SM-sarjan kolmas ottelukierros pelataan JyPK:n ja ONS:n osalta jo perjantaina, kun nämä toisilleen hyvin tutut joukkueet kohtaavat toisensa Hippoksen nurmella klo 19.15. Tässä ottelussa on etukäteen ajatellen kaksi isoa muuttujaa: joukkueiden kokoonpanot ja pelialusta.

JyPK tulee pelaamaan hyvin pitkälti samalla kokoonpanolla kuin mitä voitokkaissa VIFK ja Ilves peleissä, valmentaja Korhonen voi valita tietyille pelipaikoille täsmävalintoja halutun pelisuunnitelman toteuttamiseen. Mutta otteluun nimettävässä pelaajalistassa ei tulla mitään isoja jäniksiä hatusta vetämään. ONS:sin edustustusjoukkueessa on runsaasti B-tyttöikäisiä pelaajia ja esimerkiksi voitokkaan avauskierroksen pelissä oli 5 pelaajaa, jotka eivät olleet mukana tasuriin päättyneessä EPS pelissä vaan pelasivat viime viikonloppuna Naisten Ykkösen pelin RoPS:ia vastaan. Nuo pelaajat tekivät kaikki avauspelin maalit. Ykkösessä pelataan sunnuntaina, joten perjantaina nähdään millä kokoonpanolla punaiset Jyväskylään saapuvat. Ja vaikka paperilla osa vahvuuksista jäisikin Ouluun, niin matkassa on takuuvarmasti kovaa taisteleva, korkealta prässäävä joukkue, joka lähtee vain ja ainoastaan voittamaan.

Pelialustana on ensi kertaa luonnonnurmi, se antaa oman vihahteensa peliin. Takaa ainakin sen että erään Emmi Lahtelan polvien nahat eivät tänä viikonloppuna normaalin malliin kulu. Nurmenvihreää voi kyllä tarttua kun Emmi tavaramerkkiään eli liukua palloon tullee käyttämään. Keli on ennusteiden mukaan yli 20 astetta ja puolipilvistä, oikein sopiva keli niin pelaajille kuin katsojille. JyPK on harjoitellut tämän viikon nurmella, joten kotijoukkueen pitäisi olla alustan kanssa sinut. Mutta pelissä pallo voi ottaa niitä kenttämestarin erikoisia, vaikka Hippoksen nurmi tunnetusti hyvässä kunnossa onkin.

Tervetuloa kannustamaan JyPK voittoon, luvassa vauhdikas ja tapahtumarikas peli. Karsintasarjan ottelun voitti JyPK, tuolloin pisteet tulivat puolustustaistelun kautta. Huomenna luvassa on varmasti päädystä toiseen aaltoilevaa peliä, höystettynä fyysisillä kaksinkamppailuilla. Kentän laidalla on kioskipalvelut, kahvi/tee sekä kotileipurien tuotteita.

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa.

Live-lähtetys pelistä SolidSportissa.
JyPK - ONS 2 - 4 (1-2)


Olipahan hieno jalkapallonäytelmä Hippoksen nurmella, runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi tämä trilleri kääntyi loppujen lopuksi vierasjoukkueelle. Ottelun alkuun ONS sai vaarallisen nousun oikealta laidalta, kova matala keskitys meni koko pelaajajoukon läpi. Tämän jälkeen ote siirtyi täysin kotijoukkueelle, pallonhallinta oli 70-30 ja pidempiä jaksoja vietettiin ONS-puolikkaalla. Ensimmäinen vaarallinen paikka syntyi Veeran ajaessa vahvasti alueelle, kontakti ONS-puolustajan kanssa johti Veeran kaatumiseen, tuomarin pilli ei soinut. Hieman myöhemmin Veera teki toisen nousun alueelle, tällä kertaa selkäpuolelta annettu vauhti tuomarin pillin äänettömäksi. Seuraava maalipaikka tuli Niian noususta vasemman laidan kautta Nannan pitkän avauksen jälkeen, Tiia ei vain aivan osunut etutolpalta palloon. Hallinta sai palkinnon 18. minuutilla kun Niia sai pallon reilut parikymmentä metriä maalista ja oikea jalka laukoi oikeaan alakulmaan painuneen vedon, 1-0. Tämän jälkeen hallinta oli vielä selkeämmin kotijoukkueen, mutta omalle kenttäpuoliskolleen vetäytynyt ONS-joukkue esti todellisten maalipaikkojen syntymisen. Paikan tullen ONS laittoi etenkin oikeaan laitaan pitkää palloa, mutta kulmapotkuja vaarallisempia paikkoja ONS ei saanut. 41. minuutillla koitti ONSsin punainen hetki: ensin ONS toppari Hanna Niemelä löysi loistavalla syötöllä keskelle pystyyn jousseen Inka Saranojan, hallittu haltuunotto ja sijoitus ohi Nannan. Ja kun pallo oli saatu aloituksesta peliin, JyPK menetti sen omalla alueellaan ja Tuuli Niemelän laukaus painui alas vasempaan tolppaan, tolpasta pallo kimposi Nannaan ja maaliin. Tauolle mentiin yleisön vielä ihmetellessä kuinka jalkapallon jumalat heittivät pientä muuttujaa kotijoukkueen hallitseman puolikkaan loppuun.

Toinen puoliaika oli vauhdikasta peliä alusta alkaen, kotijoukkue pyrki painamaan koko joukkueen voimin hallintaa ONS-päätyyn, ONS lähti puolestaan vaarallisiin vastahyökkäyksiin useamman pelaajan voimin. Ja tällä kertaa prässi otti kiinni ylempää. JyPK sai muutaman hyvän paikan, mm. kulman jälkeen Pauliina pääsi laukomaan, laukaus takatolpan väärältä puolen. Ja kun Tiia pelattiin keskeltä läpi niin avustavan lippu esti maalin synnyn. Nanna joutui puolustuksen lukkona venymään pariinkin pelastukseen, tilanteita syntyi molempiin päihin. Lopulta kotiyleisön kannustus sai palkinnon: Niialle pallo keskiympyrässä, vauhdikas nousu ohi kolmen ONS-puolustajan, toppareiden välistä juuri ennen kuin he kolahtivat yhteen ja lopuksi tarjoilu Pauliinalle, tyhjään maaliin 2-2. Tilanteesta ONS-taustoista Ilkka Matila puhui itselleen varoituksen, vahva eriävä mielipide ollako paitsio vai ei antoi keltaisen kortin. Tallenteelta tarkistettuna "viiden metrin paitsio" oli kyllä "kahen kilon siika" juttuja. Tämän jälkeen peli oli hieman rauhallisempaa molempien joukkueiden osalta, kunnes koko pelin näkyvässä roolissa ollut Patricia Bohui iski: pallo haltuun vasemmassa laidassa, leikkaus keskelle ja laukaus yli kahdesta kymmenestä metristä yllättää Nannan vasemman kainalon alta pompaten, ONS uudelleen johtoon. ONS tuntui toisella jaksolla energisemmälle ja voittamalla kaksinkamppailut ja pakottamalla JyPK:n päästä päähän kilpajouksuun peli kulki juuri sillä käsikirjoituksella joka tuntui vierasjoukkueen tavoite olleen. Ja kun JyPK oli siirtynyt kolme alakertaan iski Inka Saranoja vielä toistamiseen: oikea-aikainen nousu ja siihen sopiva syöttä vapautti Inkan oikeasta laidasta ja lopuksi pallo 2-4 maalina tulostaululle. Lopun minuutit menivät lähinnä JyPK:n heitellessä sivurajaheittoja, vaarapaikat ONS nollasi todella varmasti.

2-4 loppulukemat vauhdikkaassa pelissä jättivät kotijoukkueen pelaajat ja kannattajat hieman huuli pyöreäksi, ensimmäinen puolilkas kun näytti niin selkeältä. Pelin käännekohta oli se ensimmäisen puoliajan loppu: maalin johdon menettäminen hetkessä antoi ONSsille energiaa ja muutti pelin luonteen vieranjoukkueen nopeiden laitojen kirmaamiseksi kun JYPK nosti koko joukkueella peliä ONS-päätyyn. Tänään maalinauhan ylitti ensimmäisenä ONS, kolme pistettä nostivat oululaiset kahdeksaan pisteeseen, tasoihin JyPK:n kanssa. Taistelu mitaleista on tässä sarjassa tiukkaa varmasti viimeiselle kierrokselle asti.

JyPK:n osalta taistelun SM-sarjapisteistä jatkuu sunnuntaina 26.7. Espoossa EPS:iä vastaan.

Ottelun tilaston Tulospalvelussa.

Ottelun tallenne SolidSportissa.
Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
TB 2 - 4
(1-2)
18' Maali Salminen Niia

41' Maali Sarjanoja Inka

43' Maali maali Oma

70' Maali Pirinen Pauliina

76' Maali Bohui Patricia

90' Maali Sarjanoja Inka
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
Kategoriat