Esittely
Ottelutilastot
VIFK YJ - JyPK TB
2021 - Tytöt B - BSM sarja
Klo 14:00 Elisa Stadion, Vaasa
6
Kes

T18 SM-sarjan avaus: VIFK/YJ - JyPK


Nyt se vihdoin alkaa, B-tyttöjen SM-sarjan kausi sunnuntaina Vaasassa, kun Jyväskylän Pallokerho matkustaa VIFJ/YJ:n vieraaksi. Otteluohjelmaa on rukattu ensin karsinnan osalta pariin kertaan uusiksi, sitten päädyttiin 19 joukkueen yksinkertaiseen sarjaan ja sitäkin on vielä hienosäädetty. Odotus päättyy Elisa Stadionilla kun aloitusvihellys käynnistää JyPK:n tämän kauden sarjapelit.

Kausi tulee olemaan pitkä ja 18 ottelua eri joukkueita vastaan tarjoaa erittäin mielenkiintoisen lähtöasetelman. Pelejä tulee varmasti menemään ristiin eikä yllätyksiltä varmasti vältytä, yksittäisissä peleissä voi tapahtua odottamattomia asioita. Mutta todennäköisesti kauden aikana 6-7 joukkuetta tulee erottumaan kärkipäässä, mukana luultavammin edelliskauden menestyjät. Ja siinä joukossa JyPK haluaa olla mukana.

Kauden avausotteluun JyPK lähtee tavoittelemaan kauden avausvoittoa, omaan pelitapaan luottaen. Edellisviikonlopun harjoitusottelu KuPS:ia vastaan näytti joukkueesta löytyvän maalinteon tehokkuutta, toivotaan sen jatkuvan myös länsirannikolla. Valmennus tuntee pelaajansa todella hyvin, joten tarvittaessa kärsivällisyys ja omaan pelitapaan luottaminen tulevat näkymään tässä avausottelussa.

Ottelun live-lähetys SolidSportissa.

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa.


Kauden avaus pisteet jakamalla, ViFK/YJ - JyPK 2-2 (2-1)


Ottelu alkoi vierasjoukkueen selkeällä hallinnalla ja etenkin oikealta laidalta peliä painettiin ViFK:n päätyyn, keskityspallot vain pysähtyivät ViFK:n sinivalkoiseen muuriin. Pikku hiljaa kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja pyrki teräviin vastahyökkäyksiin etenkin vasemman laidan kautta. Peli muuttui suhteellisen tasaiseksi, vierasjoukkue rakensi peliä suhteellisen verkkaisesti, ja kun syöttöjen laatu antoi mahdollisuus vaasalaisille hyökätä vastaan, niinmyös ViFK pääsi syvälle JyPK:n päätyyn. Ja 30. minuutilla yksi vastahyökkäys sai pallon Tessa Perttulalle, joka päästyään nokikkain mv Annu Korhosen kanssa sijoitti pallon takakulmaan, 1-0 120 päisen kotiyleisön riemuksi. Tämä herätti vierasjoukkueen ja muutamalla terävällä syötöllä Nea Tenno oikealta läpi, vahva ajo päätyyn ja keskitys maalilla. Minttu Laaksonen laukoi keskityksen voimalla verkon perukoille, 1-1. Tämän jälkeen hetken riemu loppui JyPK:ltä kun Elin Rajala antoi kulman, joka kiersi korkeana maaliviivalle ja siitä maaliin, 2-1 hölmistyneiden JyPK-pelaajien ihmetellessä mitä taivaalta tippui. Ensimmäisen puoliajan loppu oli näennäistä JyPK:n hallintaa, mutta keskikaista oli todella tukossa johtaen vilkkaaseen tilanteenvaihto +/- rulettiin. Ja ViFK puolustu todella tiiviisti maalinedustansa.

Toiselle puoliajalle JyPK teki kaksi vaihtoa ja etenkin Cecilia Ek:n tulo keskialueelle piristi vierasjoukkueen peliä, maalipaikkoja tuli kolme heti tauon jälkeen. Mutta ViFK selvisi, kiitos kovan taistelun ja pallon pyöreyden suosiollisuuden kotijoukkueelle. Välillä paine hieman tasaantui, mutta koko puoliaika oli vierasjoukkueen hallintaa. ViFK sai yhden laukauksen kohden JyPK maalia, vaasalaismaalivahdille torjuntoja tuli kymmenkunta, lisäksi saman verran laukauksia meni ohi maalin. Lopulta Pauliina Pirinen ohitti vaasalaisvahti Annika Luomarannan. Pallo haltuun hieman alueen ulkopuolella, veto ja hieman vaasalaispuolustuksesta suuntaa muuttaen pallo muljahti maalivahdin käsien kautta maaliin, 2-2. Viimeiset vajaat viisi minuuttia vierasjoukkue jatkoi kolmeen pisteen metsästystä mutta kahta maalipaikkaa lähemmäksi ne eivät tulleet. 2-2 lopputulos ja molempien joukkueiden pistetili on kaudella 2021 avattu.

JyPK:n valmentaja Timo Korhonen oli pettynyt lopputulokseen: "Noilla luoduilla maalipaikoilla olisi pitänyt pystyä voittamaan peli. Joukkueen pelistä näki että täysimittaisia pelejä ei ole tällä kaudella montaa takana, peruspelaamisen laadussa on paljon parannettavaa. Mutta se on luonnollista huomioiden miten kausi on tähän asti mennyt, muuttuviin olosuhteisiin sopeutuen. Hienoa oli kuitenkin nähdä joukkueen peräänantamattomuus, sillä saatiin peli tasoitettua ja pistetili avattua. Seuraavissa peleissä vaatimustaso nousee (FC Honka vieraissa 20.6. ja HJK kotona 23.6.), tämä peli antoihyvän kuvan joukkueen pelin tämänhetkisestä tilasta."

Päivän spesiaali: JyPK:n joukkueen 12. kenttäpelaaja oli edustusjoukkueelta lainaan otettu 50" telkkari, joka mahdollisti puoliajalla muutaman klipin katsomisen. Ehkä voidaan jopa sanoa että tuo LG:n tv antoi sen toisen syötön Pauliinan maaliin. Ainakin ko. telkkari testasi jojon alimpien selkänikamien kunnnon, ei nimittäin ihan tämän vuoden mallia ole etenkään fyysisiltä mitoiltaan.

Ottelun tallenne SolisdSportissa.

Ottelun tiedotPalloliiton Tulospalvelussa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 2
(2-1)
TB
30' Maali Perttula Tessa

32' Maali Laaksonen Minttu

34' Maali Rajala Elin
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Kesäkuu   »
Kategoriat