Toimintasuunnitelma

Jyväskylän Pallokerho ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

TOIMINTA-AJATUS

Jyväskylän Pallokerho ry toimii jalkapallon erikoisseurana tyttöjen, naisten ja miesten joukkueilla. Seuran tehtävänä on tarjota mahdollisuus harrastaa ja toimia jalkapallon parissa useista eri lähtökohdista, kilpaurheilusta harraste- ja nuorisoliikuntaan.

YLEISTÄ

Jyväskylän Pallokerho ry on erityisesti nais- ja tyttöjalkapalloon suuntautunut seura, jonka kilpailullisena tavoitteena on kehittää edustusjoukkueensa tasoa yhä ylemmäksi kansallista huippua ja toimia samalla keskisuomalaisen nais- ja tyttöjalkapallon edelläkävijänä.

Pyrkimyksenä on kehittää edelleen toimintatapaa, jossa kortteliliigan kautta toimintaan liittyy kehityskykyisiä pelaajia juniorijoukkueisiimme, joissa tapahtuvan laadukkaan valmennustyön ansiosta voimme täydentää naisten edustusjoukkuettamme vuosittain lahjakkailla omilla kasvateillamme.

Jyväskylän Pallokerhon juniorityössä tavoitteena on, että jokainen voi harrastaa ja pelata taitotasonsa ja mielenkiintonsa mukaisella tasolla. Kaikista pelaajista ei tule huippupelaajia eivätkä kaikki halua huipulle. Tämän vuoksi pyrimme järjestämään mahdollisimman kattavaa ja monipuolista toimintaa, josta jokainen voi valita itselle sopivimman. Tavoitteena on pitää kustannukset kaikille saavutettavina.

Toimintamme tarkoituksena on herättää rakkaus lajiin, saada lapset ja nuoret innostumaan ja pysymään seuramme toiminnassa mukana, pelaajina, valmentajina, ohjaajina, erotuomareina sekä ennen kaikkea jalkapallon ystävinä.

Juniori- ja kortteliliigatoiminnassamme sitoudumme Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa –ohjelman periaatteisiin ja pyrimme kehittämään pelaajia sekä taidollisesti, että myös kasvatuksellisessa mielessä. Joukkueemme toimivat yhdessä sovittavien seuran toimintaperiaatteiden mukaan ja tiiviissä yhteistyössä keskenään.

Jyväskylän Pallokerhossa on tavoitteena saada joukkue kaikkiin tyttöjen ikäluokkiin. Nuorin joukkue kaudella 2019 on 2012 -tytöt. Joukkue muodostetaan pääsääntöisesti seuramme kortteliliigassa mukana olleista tytöistä.

Seuramme on mukana Sami Hyypiä Akatemiassa ja Palloliiton laatujärjestelmän mukaiset auditoinnit kehittävät seuraa.

HENKILÖSTÖ JA KOULUTUS

Seurassa työskentelee toiminnanjohtaja (1.11. 2018 lähtien), hallintopäällikkö, nuorisopäällikkö, päävalmentaja-valmennuspäällikkö sekä Palloliiton palkkaustuella palkattu talenttivalmentaja.

Tarjoamme kaikille ikäkausijoukkueiden valmentajille mahdollisuuden kouluttautua SPL:n koulutuksissa aloittaen futisvalmentajan starttikoulutuksesta ja siirtyen koulutuksissa eteenpäin ikävaihekoulutuksiin sekä Uefa C ja Uefa B-tason koulutuksiin asti, siten että juniorijoukkueiden toimintaperiaatteissa sekä SPL:n laatujärjestelmässä määritellyt tavoitetasot saavutetaan.

Ikäluokka

valmentajien koulutusvaatimukset

=> E11

Valmentajilla on D-tason valmentajatutkinto/ikävaihekoulutukset suoritettuna tai sovittu koulutussuunnitelma tason suoritamiseksi

D12 / D13

Kaikilla D-valmentajatutkinto/ikävaihekoulutukset suoritettuna + ainakin yksi C-valmentaja/ Joukkue

C14 / C15

Kaikilla on D-valmentajatutkinto/ikävaihekoulutukset suoritettuna
Vastuuvalmentajalla vähintään C-tason koulutus.

B 16-18

Vastuuvalmentajilla vähintään Uefa B valmentajatutkinto. Valmentajilla on C-tason koulutus tai suunnitelma tason suorittamiseksi.

Seuran hallitukselle, seuran työntekijöille ja joukkueiden toimihenkilöille tarjoamme koulutusta heidän tehtävissään.

JOUKKUEET

Kaudella 2019 toiminnassa on mukana tätä kirjoitettaessa yhteensä 18 joukkuetta.

Kilpajoukkueita ovat:

Naiset liigajoukkue

Naiset 2 joukkue

B18-tytöt

B16-tytöt + C15

Ikäkausijoukkueita ovat:

-05 tytöt

-06 tytöt

-07 tytöt

-08 tytöt

-09 tytöt

-10 tytöt

-11 tytöt

-12 tytöt

- 03 vihreä

- 04/05 vihreä

- 05/06 vihreä

Muita seuran joukkueita ovat:

Naisten harraste

Ikämiehet

KILPAILU- JA HARRASTETOIMINTA

Tavoitteenamme on kehittää pelaajakoulutusjärjestelmää siten, että pystymme mahdollistamaan kilpailullisin tavoittein harrastaville pelaajille yksilöllisen kehityspolun kohti edustusjoukkuetta ja mahdollisesti vieläkin pidemmälle. Tarjoamme myös mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa ilman kilpailullisia tavoitteita pikkutytöistä aikuisiin.

Kaudella 2019 JyPK:n naisten liigajoukkue pelaa Naisten Liigassa.Lisäksi seuralla on joukkue Naisten Kakkosessa. BT18 osallistuu B-tyttöjen SM-sarjan karsintaan tavoitteenaan pelata kesällä B-tyttöjen SM-sarjassa. B16 pelaa B-tyttöjen Ykköstä.

Seuran 2005-2009 syntyneistä tytöistä kootut ryhmät osallistuvat Sami Hyypiä Akatemian kehityksen seuranta -hankkeeseen. Hankkeessa on mukana kahdeksan tavoitteellisesti toimivaa suomalaista tyttöseuraa. Olemme sitoutuneet mukaan SHA:n toimintaan kausille 2018 ja 2019. SHA:n lisäksi olemme sitoutuneet pelivastustajiksi Palloliiton Keski-Suomen piirin Aluevalmennuskeskuksen pelaajaseurantatapahtumiin ikäluokilla 05-08.

Ikäkausijoukkueet ja Vihreä-joukkueet harjoittelevat ja pelaavat alueellisissa ja piirin sarjoissa sekä turnauksissa omien kausisuunnitelmiensa mukaisesti. Joukkueiden kausisuunnitelmat tehdään yhdessä nuorisopäällikön kanssa.

Kilpajoukkueiden tavoitteet:

Naiset liigajoukkue

- Tavoitteena on päästä Naisten liigan ylempään loppusarjaan taistelemaan mitaleista.

- Tavoitteena kehittää JyPK:n junioreiden (B18-tytöt) edellytyksiä pelata liigatasolla jo kaudella 2019 ja etenkin kaudella 2020.

- Tavoitteena kehittää liigajoukkueen organisaatio sellaiseksi, että sillä on edellytykset pelata liigatasolla pysyvästi. Tähän tehtävät toimenpiteet ovat mm. toiminnanjohtajan ja seuran päävalmentajan palkkaamiset.

Naisten Kakkonen

- Tavoitteena on menestyä naisten Kakkosessa. Lisäksi tavoitteena on nuorten pelaajien kehittäminen edelleen liigajoukkueeseen ja tarjota peliaikaa liigajoukkueen pelaajille.

- Seuran päävalmentaja ja toiminnanjohtajat tukevat ja koordinoivat joukkueen toimintaa.

B18, B-tyttöjen SM-sarja

- Toiminnan tavoitteena kehittää kansainvälisellä/pääsarjatasolla pärjääviä pelaajia sekä saavuttaa karsintojen kautta sarjapaikka B-tyttöjen pääsarjatasolle kesälle 2019.

B16, B-tyttöjen Ykkönen

- Toiminnan tavoitteena kehittää kansainvälisellä/pääsarjatasolla pärjääviä pelaajia sekä säilyttää edellä mainitun turvaamiseksi sarjapaikka B-tyttöjen ykkösessä.

Tavoitteena kaudella 2019 on parantaa 11v11 joukkueiden johtamista ja joukkueiden välistä yhteistyötä. Päävalmentaja vastaa liigajoukkue-N2-B18-B16 joukkueiden urheilullisesta johtamisesta ja koordinoi pelaajaliikennettä joukkueiden välillä. Seuran toiminnanjohtaja vastaa joukkueiden johtamisesta, suunnitelmallisuudesta ja valvoo toiminnan laatua.

Muut ikäkausijoukkueet keskittyvät laadukkaaseen pelaajakoulutukseen ja pelaavat piirin sarjoja sekä osallistuvat turnauksiin Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi D13-C15 joukkueet osallistuvat Puolen Suomen Liigaan tavoitteenaan paikka ikäluokkansa SPL-lopputurnaukseen.

Tavoitteenamme on saada mahdollisimman paljon tyttöjä mukaan Idän alueen aluejoukkueeseen ja nuorten maajoukkueisiin. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi järjestämme itse ja osallistumme yhteistyössä koulujen kanssa C14-B18 ikäisten päiväharjoittelumahdollisuuksien järjestämiseen ja tarjoamme E11 – D13 ikäisille lisäharjoittelumahdollisuuksia seuran organisoimissa lisäharjoitteluryhmissä.

Futsal -sarjoihin joukkueet osallistuvat oman kiinnostuksensa mukaan.

Syksyllä järjestettäviin Suomen Palloliiton Keski-Suomen piirin taitokilpailuihin pyrimme saamaan useampia osallistujia jokaisesta seuramme eri ikäluokasta. Taitokilpailulajeja harjoitellaan joukkueiden harjoituksissa sekä seuran järjestämissä taitoharjoittelutapahtumissa.

Tavoitteenamme on että taitomerkkisuoritusten kokonaismäärä on syksyllä 2019 suurempi kuin edellisellä kaudella.

Tarjoamme kaiken ikäisille – lapsista aikuisiin – mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Näissä ryhmissä harrastamisen kustannukset pyritään pitämään kohtuullisina.

Junioripelaajan polut JyPK:ssa:

ikä

harjoitusryhmä

lisäharjoittelu-
mahdollisuudet

6-9

ikäkausijoukkue / kortteliliigajoukkue

futiskoulut, kesätreenit

10-11

ikäkausijoukkue / kortteliliigajoukkue

lisäharjoitteluryhmä, kesätreenit

12-13

ikäkausijoukkue / kaverijoukkue

lisäharjoitteluryhmä, kesätreenit

14-15

ikäkausijoukkue / kaverijoukkue

liikuntaluokat

15-18

kilpajoukkue / kaverijoukkue

liikuntaluokat / lukion aamuharjoittelu

TURNAUSTOIMINTA

Kesäkuussa järjestämme perinteisen poikaturnauksen Jyväskylä Cupin yhdessä Jyväskylän Nousun kanssa ja syyskuussa tyttöjen Hippo-turnauksen. Talvikaudella joukkueet voivat järjestää turnauksia Piispalan leirikeskuksessa ja Vehkalammen jalkapallohallissa on tavoitteena järjestää miniturnauksia.

Molempia turnauksia kehitämme vuoden 2019 aikana mm. siten, että turnauksiin tullaan ottamaan käyttöön sähköiset turnaustyökalut ja saatujen palautteiden perusteella turnausten laatua ja talkootöitä kehitetään.

KORTTELILIIGA

Jyväskylän Pallokerho on järjestänyt vuodesta 1995 lähtien jalkapallon kortteliliigatoimintaa tytöille. Jatkamme kortteliliigan kehittämistä edellisten vuosien kokemusten ja palautteiden perusteella. Teemme toiminnan markkinoinnissa sekä pelitapahtumien, valmentajakoulutusten ja päättäjäisten järjestämisessä yhteistyötä JJK-juniorien ja FC Vaajakosken kanssa.

Kortteliliiga tarjoaa tytöille jalkapallon harrastusmahdollisuuden lähikentillä eri puolilla kaupunkia. Harjoittelu on leikinomaista jalkapallon perustaitojen oppimista leikkien ja kisailujen avulla ja tietenkin pelaamista. Toiminnassa korostetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa –ideologiaa, jossa kaikille mukana oleville taataan yhtäläinen mahdollisuus osallistua.

Kortteliliiga alkaa toukokuussa jatkuen syyskuun puoliväliin. Harjoituksia on kerran viikossa ja pelitapahtumia, joissa kaikki joukkueet ovat yhtä aikaa mukana, on kesän aikana vähintään kaksi kevätkaudella ja kaksi syyskaudella. Kortteliliigan kauden päätteeksi kaikki osallistujat saavat mitalin ja diplomin. Kauden aikana jokainen tyttö saa itselleen oman pallon, kortteliliiga-pelipaidan, juomapullon sekä joukkuevalokuvan (sähköisen). Kortteliliigaan 2019 voivat osallistua vuosina 2007 - 2014 syntyneet tytöt. Tavoitteena on lisätä harrastajien määrää kauden 2018 lukemista.

Keväällä 2018 pilotoitiin ”korttelikiertuetta”, jonka tarkoituksena on markkinoida Kortteliliigaa 1-3 – luokkalaisille koululaisille Jyväskylän alueella. Korttelikiertue todettiin hyväksi tavaksi markkinoida Kortteliliigaa sekä yhdistää yhteistyöseurojen työvoimaa ja osaamista. Keväällä 2019 korttelikiertue järjestetään uudestaan ja siitä luodaan joka keväinen tapahtuma koululaisille.

MUU TOIMINTA

Toimimme aktiivisesti lasten liikuntamahdollisuuksien lisäämiseksi järjestämällä liikunnallisia iltapäiväkerhoja sekä muita tapahtumia. Lukuvuoden 2018 - 2019 aikana seura järjestää 8 kerhoa kuudella eri koululla ja toimintaa pyritään jatkamaan yhteistyössä koulujen kanssa myös syksyllä 2019. Kerhojen lisäksi JyPK järjestää joka kevät Eskarifutis tapahtuman Hipposhallissa sekä Päiväkotifutistapahtuman. Päiväkotifutis pilotoitiin ensimmäisen kerran syksyllä 2018 ja toimintaa jatketaan myös syksyllä 2019.

JyPK tekee yhteistyötä yläkoulujen ja urheilulukion kanssa järjestetään joka syksyisen yläkoulujen välisen jalkapalloturnauksen sekä osallistuen aamuharjoituksiin. Syksyllä 2018 ja keväällä 2019 lukioharjoitukset ovat maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin ja yläkouluharjoitukset ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin.

Olemme mukana Jyväskylän alueen palloiluseurojen yhteisessä Kaikki Peliin –projektissa.

Pelikauden päätteeksi järjestetään kauden päättäjäiset, jossa palkitaan ansioituneet pelaajat ja seuratoimijat.


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Syyskuu   »
Kategoriat