Hippo 2018 tarjosi onnistuneen makustelun 11v11 peleistä - tuloksena 4. sija
9.9.2018 22:34 Uutiset / Tytöt -05

Hippo-turnaus 2018 tarjosi D13-ikäluokassa hienon mahdollisuuden pelaja kovia 11v11 pelejä 12 joukkueen kilpasarjassa. JyPK05 joukkueen saldona viidestä ottelusta oli kolme voittoa (yksi rankuilla) ja kaksi maalin tappiota, lopputuloksena hieno 4. sija. Tyttöjen mielestä isolla kentällä pelaaminen oli erittäin kivaa, valmennus samaa mieltä ja saatiinpa paljon ajatuksia siitä mitä ensi kausi tällä pelimuodolla tulee tarjoamaan. Hieno turnaus hienossa säässä, kärkinelikko vuonna 2018: 1. Komeetat, 2. Valtti/IHU, 3. ONS ja 4. JyPK

JyPK05 pelasi 17 pelaajan vahvuudella vuoden 2018 Hippo-turnauksen Vehkalammella, D13-kilpasarjan pelit pelattiin Vehka1:llä ja Vehkahallissa. Tällä kertaa vain yksi peli oli ulkona kauniissa syyssäässä, 4 peliä tutussa talvikauden pääareenassa.


JyPK - FC Reipas 2-1

Ottelun ensimmäinen puolikas oli täysin vihreän kotijoukkueen hallinnassa, mutta muutama maalipaikka jäi käyttämättä johtaen maalittomaan taukotilanteeseen. Toisen puoliajan alussa Elsa luki hyvin lahtelaisvahdin avauksen, pallon kanssa boksiin ja varmasti 1-0 maalaus. Hieman tämän jälkeen Reipas sai vetopaikan lähes 30 metristä, komea laukaus painui vastustamattomasti riman alle, 1-1. Oikeutetut loppulukemat 2-1 syntyivät Elsan napikkaasta: pitkä syöttö linjan taakse, Elsa painoi loppuun asti ja alakulmaan 2-1 maali.

FC Honka Akatemia - JyPK 0-1

Honkalaisia vastaan on ollut tiukkoja vääntöjä ja samaa saatiin tälläkin kertaa. Pallonhallinta oli espoolaisilla, jypykät pelasivat puolestaan suoraviivaisemmin, välillä pelin hallinta oli kyllä pidempääkin vihreillä. Maaliton taukotilanne muutamista paikoista huolimatta, sama tahti jatkui lähes ottelun loppuun asti. Mutta sitten JyPK sai kulman Minean nousun palkkinnoksi, Ceccu antoi sen maalille ja sitten yli 20 sekuntia armotonta vääntöä. Se päättyi Mintun laukaukseen, maalivahdin torjuntaan ja Elsan maalintekoon aivan maalin kulmalta irtopallosta, 0-1. Loput minuutit JyPK kesti ja tiukan pelin niukka voitto, Larella oli maalilla tässä pelissä enemmän töitä.


JyPK - NiceFutis 3-1 rp. (1-1)

Puolivälieräpelistä odotettiin fyysistä vääntöä ja sitä se myös oli, kylkiluut kolisivat kun hieman isompikokonein porilaisjoukkue kohtasi nälkäisen jypykkälauman. Mitään pallonhallintajaksoja ei nähty vaan tiukkaa taistoa tilasta ja pallosta, tuomarilinja salli suhteellisen kovat otteet. Tasaisen ottelun ensimmäisen maalin teki JyPK: parilla syötöllä pallo saatiin linjan eteen Cecculle, haasto ja läpisyöttö Mimille, joka laittoi yhdellä kosketuksella pallon vastaansyöksyvän porilaisvahdin jalkojen välistä sisään. Sama kova vääntö jatkui toisella jaksolla: NiceFutis toimitti palloa kokoetuun luottaen paikasta kuin paikasta boksiin ja JyPK taisteli siellä kerta toisensa jälkeen kunniakkaasti. Lopulta porilaisten yritys sai palkinnon: purkupallo päätyi 25 metriin, haltuun ja kova, hyvä laukaus ohitti hyvin pelanneen Laren. Tällä tuloksella päädyttiin rankkareille, siinä NiceFutis ampui kahdesti vasemmasta alakulmasta ohi, Ceccu ja Elsa pistivät tarvittavat pilkut sisään. Sijat 1-4 olivat edessä sunnuntain otteluissa.

JyPK - Komeetat 0-1

Välierä oli Keski-Suomen derby, jokaisessa turnauksessa jossa joukkueet ovat olleet mukana on ollut keskinäinen ottelu (HJK-kevätturnaus, Vaasan lopputurnaus ja nyt Hippo), lisäksi pelejä PSL:ssä ja piirisarjassa sekä alueellisen kehittymisen tapahtumassa. Tässä pelissä Komeettojen 11v11 peli oli selkeästi parempaa, pallonhallinta keskikentällä piti JyPK:n maalipaikat todella vähissä, Komeettarittarilla oli useampiakin vetopaikkoja isoa maalia kohden. Voittomaali syntyi ensimmäisen jakson alkupuolikkaalla: pallo JyPK:n alueen rajalle, topparin omasta haltuunotosta pallo kimposi käteen ja tuomarin pilli soi. Elvi pallon taakse noin 17,5m päässä maalista, kaunis laukaus ylärimaan ja pallo maahan parikymmentä senttiä maaliviivan sisäpuolella. Toisella jaksolla hallinta säilyi Komeetoilla ja muutama vaarallinen laukaus piti Laren hereillä, kerran pallo helähti ylärimaan. Ansaittu lopputulos ja JyPK-valmennukselle raaka-ainetta pohdintaan siitä miksi keskikentällä oltiin askeleen perässä.

JyPK - ONS 1-2

Pronssipelissä punapaitainen ONS oli ensimmäisellä jaksolla selkeästi paremmin pelissä mukana ja pallo oli pääsääntöisesti vihreän kenttäpuoliskolla. Avausmaali syntyi kulmasta: pitkä kulma maalin eteen ja tyylikäs pusku sisään. PIkku hiljaa jakson edetessä myös vihreä sai hieman päivitetyllä kenttänaisituksella palloa myös ONS:n päätyyn, yksi todella hyvä kavennuspaikka tyhjän maalin edessä pomppi kuitenkin ohi jypykän jalan. Ja vielä ennen puoliaikaa ONS iski toisen kerran: vasemmalta päätyyn, keskitys ja maalin edestä pallo ilmasta sisään. Puoliajan jälkeen JyPK tuli uudella energialla ja maalipaikkojen määrä kääntyi vihreille. Mutta vasta pari minuuttia ennen loppua Elsa onnistui kaukovedossaan, 1-2 kavennus oli ansaittu. ONS kesti kuitenkin lopun ja pronssimitalit matkasivat Ouluun. JyPK:ltä hieno puristus toisella jaksolla, kentälle jätettiin kaikki. Tässä kovatasoisessa turnauksessa se riitti neljänteen sijaan.

Loppusanat: Pelit tarjosivat juuri sitä mitä odotettiin, uuden pelitavan totuttelua sekä kovia kamppailuja. Parasta antia oli se että jokainen tyttö onnistui omassa pelissään oman osaamisensa mukaisesti. Peräänantamattomuus ja usko tekemiseen johti lauantain pelien kautta mitalipeleihin. Sunnuntain pelit antoivat puolestaan hyvän tilannetiedon siitä, mihin 11v11 peleissä kannattaa seuraavana keskittyä. Viikonlopun kruunasi upea keli sekä hymyilevä talkooporukka. Puhumattamaan kovasta kannustuksesta kentän laidalla, huipputurnaus jälleen kerran!







   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat