SHA:n kevätkierros aurinkoisessa Eerikkilässä 3.-5.4.
5.4.2019 18:41 Uutiset / Tytöt -05 yj

Sami Hyypiä Akatemian kevään seurantatapahtuma vietettiin 14 pelaajan ja 3 taustan voimin aurinkoisessa Eerikkilän urheiluopistossa keskiviikosta perjantaihin. Ohjelmassa oli perinteiseen tyyliin kehittymisen seuraamista tuttujen testien muodossa sekä kolme peliä toista paikalle päässyttä 05-ikäluokan joukkuetta, Espoon Honkaa, vastaan.

eskiviikko-aamuna matkaan Alakulma lähtivät Annika, Elvi, Eevi, Oona, Ella, Jenna, Jenni, Minea, Helmi, Roosa, Cecilia, Vilma, Saana ja Anni. Tämän iloisen orkesterin täysi-ikäisinä kaitsijoina olivat tällä kertaa Ari, Markus ja Tia. Yhteiskyydillä JyPK06-joukkueen kanssa saimme bussilastillisen keskisuomalaista tyttöjalkapallon taito- ja energiaa Forssan takametsiin, Eerikkilän urheiluopistolle.Ensimmäisen 2 päivää pitivät sisällään yhdistelmän testejä sekä pelin Espoon Honkaa vastaan. Honka oli kolmesta muusta seurasta ainut joka pääsi tapahtumaan paikalle, kokkolalainen ja tikkurilainen seura loisti poissaolollaan. Tämä pieni yllätys ei valmistautumista haitannut, kolme ottelua hyvätasoista vastustajaa vastaan tarjosi erinomaisen paikan kokeilla vähän erilaisia pelipaikkoja ja -järjestelmiä. Etenkin kun ottelut taltioitiin valmennuksellisesti hyvästä kuvakulmasta.


Testit tarjosivat tunteiden koko skaalaa: onnistumisia ja omia ennätyksiäs sekä niitä pettymyksen kyyneleitä. Tämä saikin Arin ja Markuksen pohtimaan onko tämä arvokisafinaalin kaltainen ympäristö kahdella yrityksellä sittenkään se joka antaa parhaan kuvan pelaajien todellisesta tasosta. Vai pitäisikö saada pikemmin aikaan tilastotulos riittävän monella yrityksellä, jotta todellinen taito ja potentiaali saataisiin tallennettua ja sitä mainostettua kehittymisen edistymistä mitattua. Jos joku Eerikkilästä tätä lukee niin pankaapa pohdintaan...

Peleissä haettiin jokaiselle pelaajalle tasapuolisesti peliaikaa sekä erittäin poikkeavia kokemuksia peluuttamalla pelaajia eri pelipaikoilla. Mm. maalivahtina kävi 5 eri tyttöä, joista kukaan ei varsinaisesti maalivahdin uraa itselleen kaavaile. Kolme peliä oli puolestaan käytännössä 6 puoliaikaa, joissa kokeiltiin eri asioita ja sitä tyttöjen sopeutumiskykyä hieman mukavuusalueen ulkoreunalla tai jopa kokonaan ulkopuolella.

Honka oli erinomainen vastus: fyysinen ja suoraviivainen joukkue, jonka korkea prässi laittoi YJ:n avauspelin kovaan testipenkkiin. Lisäksi Honka kääsi riiston jälkeen peliä todella nopeasti, erityisesti linjan taakse pystyyn pelaamalla. YJ:n pelifilosofia pallonhallinnasta toteutui kaikissa peleissä, ensimmäisessä se hallinta oli tosin lähes pelkästään omalla kenttäpuoliskolla ja eniten syöttöjä jalalla kertyi maalivahdillemme. Toisessa pelissä kenttätasapaino parani ja hallinta siirtyi keskikentälle, peli aaltoili paljon laajemmalla alueella. Kolmas peli oli sitten se paras, ensimmäisen jakso oli iloista pallonsiirtelyä koko kentän alueella. Maalinteolla mitattuna Honka oli ylivoimainen, sillä riistojen jälkeiset hyökkäykset johtivat maalipaikkoihin ja maaleihin. Mutta kyllä YJ:kin sai sen palkinnon Jennan ohjatessa Ceccun keskityksen sisään.

Pelit antoivat mukana olleille tytöille loistavan paikan oppia ja uskaltaa pelata palloa virheitä pelkäämättä. Ja se toteutui 100%:sti, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin varsinaisen pelikauden alkua kohden.Tapahtuman aikana saimme palautetta SHA:n toimesta ja pääsivät tytöt miettimään harjoitteita niin fysiikan kuin pallollisten taitojen osalta. Videopalavereissa haettiin uutta näkökulmaa pelin tapahtumiin ja pelipalavereissa kiteytettiin tavoitteet noin viiteen prinsiippiin.

Reissu oli erittäin onnistunut, Tia hoiti tyttöjen kaitsennan Tammelan solukämpässä loistavasti ja tytöt näyttivät iloista ilmettä koko reissun ajan. Puitteet Eerikkilässä eivät moitteita kerää, tällä kertaa eivät edes ruokalan jonot häirinneet. Jotain positiivista siis siitä että puolet joukkueista puuttui.

Kiitos SHA tästä kaudesta, katsomaan mitä sitten syksyllä. Erityiset kiitokset teille mukanaolleille, erityisesti tytöt. Olette mahtavia!


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat