Kausi päätökseen PSL 2019 ykkösenä, kiitos JyPK05 yj tytöt!
28.9.2019 20:21 Uutiset / Tytöt -05 yj

Kausi 2019 saatettiin pelilliseen päätökseen Liperissä, Paloaukean tekonurmella. Ja millä tavalla tytöt sen tekivätkään: ensin Pallokissat kesytettiin steriilillä 3-0 voitolla ja kauden viimeisessä pelissä Hertta rallateltiin nurin 9-0 lukemin. Ja näillä kuudella pisteellä tuloksena on Puolen Suomen Mestaruus 2019 T14 ikäluokassa. Kauteen lähdettiin kahden joukkueen yhdistämisellä, kauden viimeisissä peleissä Ylämyllyn kentällä oli yksi yhteinen YJ! Hienojen jalkapalloilijoiden matka sai hienon välietapin.


Kauden viimeisen pelipäivän valmistautumisessa aisti joukkueen olevan erään aikakauden päätöksessä, peliin valmistautuminen meni rutiinilla ja mitään ylimääräistä taktiikkaa tai vastaavaa ei tarvinnut Timon tai Markuksen tytöille kertoa. Pelipaikat vain valkotaululle ja selkeä ohje: otetaan prässi ylhäältä ja tehdään tarvittavat maalit.

JyPK05 yj - Pallokissat 3-0

Alkumiinuuteista lähtien pelin askelmerkit olivat selvät: YJ piti palloa ja haki rakoja kissalauman puolustuksessa molempien laitojen kautta, Pallokissat iskivät paikan tullen nopeasti pystyyn, linjan taakse itkällä avaten. 1-0 maalin teki Inka, ensimmäisen yrityksen kissavahti torjui mutta toista ei. Sen jälkeen hallinta pysyi YJ:llä, mutta muutamasta loistopaikasta tilanne säilyi maalin erona aina tauon kynnykselle asti. Sitten Elvi saatiin pelattua vapaaseen paikkaan aivan alueen ulkopuolelle, tarkka laukaus oikeaan yläkulmaan saatteli joukkueet 2-0 tilanteessa tauolle. Toisen puoliajan alun savottaret saivat YJ-tytöt puolittaiseen pinteeseen, korkean prässin alta ei päästy riittävän laadukkaalla tuki+pidemmät syötöt reagoinnilla pois. Siksi peli pyöri ensimmäisen 10 minuuttia lähellä YJ-maalia. Pikku hiljaa YJ-peli alkoi taas luistamaan, lopullisen ratkaisun laukoi Laura Inkan loistavasta kulmapotkusta.Otteluiden välisen tauon valmennus käytti tuoreen videomateriaalin (live) analysointiin, kausi 2019-2020 voi olla Poolin ;-)


Jälkimmäisen pelin asetelma oli hyvin selvä, voitolla pokataan kotiin PSL:n syyskierroksen voitto eli Puolen Suomen Mestaruus.


Hertta - JyPK05 yj 0-9

Ensi hetkestä alkaen pelin juoni oli selvä: Hertta ei ole tänään valttia, vaan vihreä YJ vei ja toiselle jäi se hieman enemmän sivuosa. YJ:n tytöt tekivät pelissä käytännössä mitä halusivat ja siinä välissä ladottiin maalia kuin Tikkurilan liukuhihnalla konsanaan. Ensimmäisen puoliajan maalarit olivat: 0-1 Jenni, 0-2 Elli, 0-3 Saara ja 0-4 Jenni. Puoliajalla tuoretta jalkaa kentälle ja tahti sen kuin kiihtyi: 0-5 Elli, 0-6 Anni P, 0-7 Saara, 0-8 Oona ja 0-9 Anni P. Elli paukutti 2 komeaa kaukolaukausta kavereiden hyvällä pohjustuksella, Oona palasi 2kk tauolta maalin tekoon ja Inka kirmasi useamman kerran laidalta läpi, hankki yhden rankkarin (jonka mv torjui) ja teki myös paitsiomaalin. Loppuvihellys sai leveän hymyn kaikkien huulille: nyt saatiin kaudelle komea lopetus, onnistumisia kaikille.

Päivän maalivahdit Jenni, Saara ja Annit pelasivat nollapelin. Aivan mahtista!

Lokakuussa 2018 sovittiin tämän YJ-joukkueen perustamisesta kahden seuran, JyPK ja Komeetat, välillä. Nyt vuotta myöhemmin tämän joukkueen tarina alkaa olla valmis. Kauteen mahtui kaikenlaista, alkuun käynnisteltiin yhteistä toimintaa, sitten harjoiteltiin sitä ja loppukaudesta toteutettiin. Jälkikäteen löytyy aina viisautta tehdä asioita eri tavalla. Mutta kun katsoin päivän pelejä niin olen ainakin itse vakuuttunut tämän joukkueen tehneen sen mitä tavoiteltiin: tarjota 05-ikäluokalle paras mahdollinen ympäristö harrastaa jalkapalloa tavoitteellisesti. Kaikki eivät tälle reissulle päässeet, mm. Ceccu on jo B16-joukkueen mukana sekä valmistautumassa ekaan maajoukkuetapahtumaan Malesiassa. Ja Nean kausi päättyi edelliseen PSL-reissuun Oulussa, valitettavasti loukkaantumiset ovat tässä lajissa mahdollisia. Kuunnellessani laulun raikumista pimeässä bussissa voin vain todeta: Kiitos tytöt hienosta kaudesta, toivottavasti jatkatte lajin parissa myös ensi kaudella. Samoin kiitos taustoille (valmennus: Timo, Markus ja Tami, rahuri Nana, Komeetta-jojo Mira) sekä tyttöjen perheille. Muistetaan jatkossakin keskittyä olennaiseen eli noihin kasvaviin naisenalkuihin.

Loppuun vielä hieno taulukko: vuosi sitten JyPK ja Komeetat ottivat kaksoisvoiton PSL:ssä, tänä vuonna tytöt pokkaavat voiton yhdessä.


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat