Yhteenveto Jyväskylän Pallokerhon kaudesta 2021 (osa 2/3)
8.2.2022 15:43 Uutiset / Pääsivusto

Vuoden vaihduttua on hyvä aika vetää yhteen vihreän perheen kausi 2021

BSM-tyttöjoukkueemme on viime vuosina saavuttanut suuria menestyksiä. Useana vuonna peräkkäin olemme olleet mukana mitalitaistelussa ja vuonna 2019 juhlimme Suomen mestaruutta. Kaudella 2018 saimme hopeaa ja kaudella saimme 2020 pronssia.

Kausi 2021 oli viimeinen 2003 ikäluokalle (mm. kaksi kertaa oman ikäluokan lopputurnauksen finaalissa) ja odotukset kauteen lähdettäessä olivat korkealla. Pelaajat asettivat kaudelle 2021 mitalitavoitteen. Karsintasarja jäi koronarajoitusten takia pelaamatta, niinpä SM-sarja pelattiin jättimäisenä 19 joukkueen yksinkertaisena sarjana.

Kauden alussa hukattiin kaksi pistettä Vaasaan, toisen jakson dominoinnilla kolme pistettä olisi pitänyt raapia matkaan. Hopea-Honkaa vastaan taisteltiin vieraissa tasapeli ja pronssi-HJK voitettiin Säykissä ukkosmyrskyn viivästyttämässä ottelussa. Keskikesää kohden peli parani, voittojen lisäksi, tuli kotitasapeli kauden nelosta Ilvestä vastaan. Elokuun pelit ja kaksi kotitappiota (FC Kuusysi ja P-Iirot/YJ) tiputtivat B-tytöt mitalivauhdista.

Kyykkä-peli oli kauden ainut Hippoksen nurmella, hyvä peli, mutta vastustaja oli tehokkaampi. P-Iirot/YJ oli kauden huonoin kotipeli, sekava pallottelu johti numeerisesti selkeään tappioon 1–4. Tämän pohjakosketuksen jälkeen joukkueemme kävi niistämässä todella kliinisen voiton PK-35:sta, mutta PKKU kotipelissä hukattiin sitten taas tasurissa kaksi pistettä. Kauden vuoristoradan jatkoa oli TPS/Kaapo YJ pelin eka puolikas, joka nukuttiin täysin ohi. Toisella puoliajalla pelattiin sitten omalla tasolla, mutta ensimmäisen puoliajan kaksi lahjamaalia jättivät pisteet Turkuun.

Tämän jälkeen otettiin kaksi “pakkovoittoa”, joilla varmistettiin sijoitus 9. parhaan joukkoon ja paikka kauden 2022 SM-karsintoihin. Viimeisessä kauden pelissä kotona kauden ehdottomasti parasta joukkuetta EPS:iä vastaan, 1–2 tappio tarkoitti loppusijoitusta kahdeksas kaudelle 2021. Lopulta sijoitukset 4–9 olivat kolmeen pisteen sisällä, joten kääntämällä kauden viidestä tasurista kaksi voitoksi, olisi riittänyt neljänteen sijaan.

Ensisijainen tavoite B-ikäluokassa on pelaajakehitys eikä urheilullinen tulos, loppukaudella B-ikäluokan pelaajamäärä ja kahden sarjan pelaaminen (SM-sarja, 1-div) asetti omat rajoituksensa kokoonpanoihin. Lisäksi edustusjoukkueessa pelasivat B-ikäisistä Venla Lamberg, Nanna Leivonen ja Pauliina Pirinen, mutta he osallistuivat myös satunnaisiin BSM peleihin. Näiden neljän pelaajan lisäksi myös Tao Stark ja Cecilia Ek saivat kauden aikana kutsuja maajoukkuepeleihin.

BSM-sarjan valmennuksesta vastannut Timo Korhonen päätti pitkän valmentajauransa tähän kauteen. Hänen apunaan olivat kaudella 2021 Petri Helsingius, suorituskykyvalmennus/videot Marko Hakanen, fysiikkavalmentaja Ville Rajalainen ja maalivahtivalmentajat Jaakko Hilpinen ja Ville Hulkkonen. Timo Korhosen osoituksena onnistuneesta juniorivalmennuksesta, on kilpailullisen menestyksen lisäksi ne 15(!) pelaajaa, jotka Timon valmennuksessa koko JyPK:n pelaajapolun matkasivat. Seuramme B:n menestysvuosien takana on Timon lisäksi 2001 ikäluokan matkassa kulkenut Pasi Laaksonen sekä 2002 ikäluokkaa vuosikaudet valmentanut Timo Kauppinen.

Pelaajat ja valmennus, siinä ne kaksi tärkeintä rakennuspalikkaa hyvälle joukkueelle. Seuraavat B-junioreiden vuodet ovat haastavampia seurassamme, yksin jo pelaajamäärän takia. 2003 ikäluokan jälkeen pienet pelaajamäärät ikäluokissa 2004-2006 vaikuttavat tulevien kausien toimintaan, mutta uskomme pelaavamme myös ensi kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa, kun karsinnat alkuvuonna 2022 käynnistyvät.

Toinen B-tyttöjen kilpasarja oli 1-divisioona ja siinä pelanneen joukkueen valmennuksesta vastasi Olli Paakkari. Kauden päätavoite oli säilyttää sarjapaikka ja se tavoite täyttyikin, kun joukkue sijoittui 1-divisioonan A-lohkon syyskierroksella hienosti kolmanneksi. Kauteen mahtui myös kaksi paikallispeliä PaRi:a vastaan, kevätkierroksella tuli makoisa voitto ja syyskierroksella taasen niukka tappio.

Tässä joukkueessa pelaajakehitys oli huikeaa 2006 ikäluokan pelaajat kasvoivat isoihin rooleihin B-tyttöjen peleissä, vaikka ennen kautta epävarmuutta kauden onnistumisesta oli ilmassa. Ja kun viimeisiin peleihin tarvittiin lisäpelaajia, niin niitä saatiin niin 04/05 Green joukkueesta kuin 07 joukkueen pelaajista. Tämä on todella hieno osoitus seuran joukkueiden yhteispelistä!

JyPK:n kauden 2021 yhteenvedon osa 3/3 julkaistaan tämän viikon loppupuolella ja silloin luvassa nuorempien JyPK:n joukkueiden kauden 2021 yhteenvetoa…

Teksti: JyPK Mediatiimi


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Marraskuu   »
Kategoriat